bool(false)

Een kwaliteitsvol leven na behandeling van borstkanker: onze eenvoudige tips

 

Kwaliteitsvol leven is het ultieme doel van iedereen, maar misschien nog iets meer wanneer je borstkanker hebt meegemaakt. Er is een eenvoudige tip die de kwaliteit van je leven verhoogt en die ieder van ons in staat stelt om alles uit het leven te halen: kies voor een gezonde levensstijl. Je kunt wel degelijk zelf bewuste keuzes maken om je gezondheid – en dus de kwaliteit van je leven – te verbeteren, en nog lang te genieten van een kwaliteitsvol leven.

 

Ontdek de sleutel tot betere kwaliteit van leven na borstkanker

 

Borstkanker krijgen verandert je leven. Maar veel vrouwen nemen ook iets positiefs mee uit hun borstkankerervaring. Tijdens de behandeling of kort daarna zien we vaak dat vrouwen besluiten dat dit een keerpunt in hun leven is – een keerpunt om bewust gezonder te gaan leven dan voorheen.

 

Misschien zeggen ze hun stressvolle job op of beloven ze zichzelf meer vakantie te nemen. In elk geval gaan ze nadenken over de waarde van elke dag. En vaak realiseren we ons dat niet eens, maar die waarde kan enorm worden verbeterd met slechts enkele kleine veranderingen in je levensstijl. Want die kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op je gezondheid, hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal. Je kunt je energieker en fitter voelen, en minder gestresseerd door eindelijk van zelfzorg een prioriteit te maken.

 

Inspiratie voor een gezondere levensstijl

Sommige van die kleine veranderingen om de kwaliteit van je leven te verhogen, zullen ook het risico op herval verminderen en je algehele gezondheid verbeteren. Enkele tips die je kan inpassen in een nieuwe levensstijl zijn:

 

 

 

 

 

 

 

Deze kleine veranderingen in je levensstijl zullen je meer energie geven, je risico op herval verminderen, je algemene gezondheid verbeteren en je ervan verzekeren dat je de juiste dingen doet om je lichaam en vooral je borsten gezond te houden. Investeren in je gezondheid is altijd een goed idee.

 

 

Meer lezen over zelfzorg? In dit artikel lees je hoe je bewuster leert omgaan met je tijd, energie en emoties.